El bon esmorzar

COM ÉS UN BON ESMORZAR?

L’esmorzar és un àpat molt important; tots ho sabem, però perquè? Doncs perquè després de moltes hores sense menjar hem de reposar energia al cos i per tenir un correcte rendiment físic i intel•lectual al llarg del matí.

Un bon esmorzar és aquell que conté 3 elements:

– LÀCTIC O DERIVAT: llet, formatge, iogurt, begudes vegetals enriquides en calci (ametlles, avena, soja, quinoa…)

– FARINACI: pa, torrades, entrepà, cereals d’esmorzar…

 – FRUITA: en forma de peça de fruita o suc natural.

Les combinacions son infinites… us en proposem un parell:

OPCIÓ 1: Batut de iogurt, maduixes i cereals.

OPCIÓ 2: Suc de taronja i mandarina + entrepà de formatge.

Sempre que pugeu…

– Utilitzeu cereals integrals; nutricionalment ens aporten més minerals.

– Utilitzeu sucre integral quan vulgueu endolcir el vostre esmorzar.

– Un suc de brick no equival a un suc de fruita natural!

I per acabar unes últimes recomanacions:

– L’embotit pot estar present a l’esmorzar 1 o 2 vegades a la setmana com a màxim.

– Si necessiteu un extra d’energia poseu un grapat de fruits secs al vostre esmorzar (nous, ametlles, avellanes…).

– Croissants, magdalenes, ensaïmades… Guardeu aquesta opció per 1 cop a la setmana (i si és cada 15 dies millor!).

Des de Taller de Gastronomia us recomanem que gaudiu del vostre esmorzar i comenceu el dia dedicant-vos uns minuts per seure a taula i menjar tranquil•lament!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s